Wervelend City slacht Chelsea en houdt titeldroom levend

Wervelend City slacht Chelsea en houdt titeldroom levend

10 februari 2019 – Als Liverpool één ding zeker weet, dan is het dat het de titel niet cadeau gaat krijgen. Manchester City gaat momenteel als een speer en heeft een week na de winst op Arsenal krankzinnig huisgehouden tegen Chelsea. Al na 24 minuten stond het 4-0 (!) voor de thuisploeg. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 6-0 stand.Was Manchester City zo goed of Chelsea zo slecht? Dat is de vraag die gesteld kan worden over de eerste helft van vandaag in Manchester. Want wat er in de eerste 25 minuten gebeurde, was echt absurd. Manchester City was ijzersterk en knalde er in 25 minuten vier goals in. Raheem Sterling opende het feest al in de vierde minuut door de bal hard binnen te schieten bij de tweede paal. Agüero miste kort daarna een reuzekans door vanaf twee meter afstand te missen, maar schoot in de dertiende minuut wel raak met een heerlijke knal. Het was de eerste van zijn drie goals, nadat hij vorige week tegen Arsenal ook al een hattrick scoorde.

De Argentijn tikte na negentien minuten de 3-0 binnen na een slechte terugkopbal van Ross Barkley op zijn keeper. Daar bleef het niet bij voor het arme Chelsea, aangezien het vijf minuten later al 4-0 stond. De blauwhemden werden compleet onder de voet gelopen en zagen Ilkay Gundogan de vierde goal maken. De Duitser schoof eenvoudig binnen vanaf de rand van het strafschopgebied.

Gelukkig voor Chelsea nam Manchester City daarna even gas terug. In de tweede helft ging het toch nog even los met twee goals. Een strafschop van Agüero betekende in de 56ste minuut de 5-0. De spits, die zijn elfde hattrick maakte in de Premier League, kreeg vervolgens een publiekswissel. Sterling maakte daarna de martelgang van Chelsea compleet door de 6-0 te maken in de 80ste minuut.

Manchester City komt in punten gelijk met koploper Liverpool, dat nog wel een duel tegoed heeft. De ploeg kent zodoende de perfecte voorbereiding van het Champions League-duel van woensdag tegen Schalke 04. Voor Chelsea is het alweer de derde uitnederlaag op rij en de volgende ferme tik na het 4-0 verlies bij Bournemouth van twee weken geleden. De ploeg uit Londen zakt bovendien naar de zesde plaats. De kritiek op trainer Maurizio Sarri laait op. De Italiaan werd in de zomer onthaald als de verlosser, maar krijgt hij nog het vertrouwen?

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 17 februari 2019

  2. zaterdag 16 februari 2019