FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Emmen toont veerkracht en rekent weer af met ADO Den Haag

Emmen toont veerkracht en rekent weer af met ADO Den Haag

10 februari 2019 – FC Emmen heeft zondagmiddag met 3-2 gewonnen van directe concurrent ADO Den Haag. De ploeg van trainer Dick Lukkien speelde een uitstekende eerste helft en stond binnen het half uur op een 2-0 voorsprong door Alexander Bannink en Sven Braken. In de tweede helft was Emmen echter geen schim van zichzelf en kwam ADO door John Goossens en Tomas Necid terug tot 2-2. In de absolute slotfase pakte Emmen alsnog de volle buit door een prachtige knal van Anco Jansen.Op de eerste speelronde van dit seizoen verraste Emmen vriend en vijand door met 1-2 te winnen van ADO, ook vandaag kon Emmen geen genoegen nemen met minder dan drie punten. De ploeg van trainer Dick Lukkien voetbalt vaak aardig, maar verkeert nog altijd in de onderste regionen van de ranglijst. ADO won vorige week van Heracles en kon bij winst afscheid nemen van de onderste plekken.

In de eerste helft was er maar één ploeg die het initiatief nam en liet zien dat zij alles wilden doen voor de drie punten en dat was FC Emmen. Al na zes minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Een uitstekende bal van Stef Gronsveld werd dito afgerond door Bannink, hij was eerder bij de bal dan de uitkomende Robert Zwinkels en bracht Emmen hiermee op een vroege voorsprong.

Emmen deinsde hierna niet terug en ging op zoek naar een tweede treffer. Sven Braken, die zijn basisdebuut maakte op het hoogste niveau, schoot na twintig minuten spelen zijn eerste kans nog rakelings naast. Enkele minuten later was de tweede kans voor Braken echter wel raak, een enorme fout van Malone werd genadig afgestraft door de spits. Malone dacht de bal achter te kunnen laten lopen, Caner Cavlan snoepte hem de bal af en stelde Braken in stelling die eenvoudig de 2-0 kon binnen schuiven.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, waar ADO in de eerste helft geen enkel schot op goal kreeg waren zij de tweede helft Emmen compleet de baas. ADO toonde meer drang naar voren en had vanaf de eerste minuut het balbezit. Het duurde echter nog tot de zeventigste minuut voordat de aansluitingstreffer viel. Invaller Goossens schoot binnen nadat de bal bleef hangen in de zestienmeter van Emmen.

Bij Emmen lukte in de tweede helft eigenlijk helemaal niets en het was dan ook wachten op de gelijkmaker. Necid was vorige week al belangrijk met twee treffers en ook vandaag leek hij ADO een resultaat te bezorgen.Tien minuten voor tijd werd een uitstekende voorzet van Elson Hooi keihard binnen gekopt door de spits en zo was het weer gelijk en leek ADO alsnog een resultaat te halen.

Niets leek minder waar want twee minuten voor tijd was het Jansen die zich kroonde tot matchwinner. Een ongelofelijke knal van ruim vijfentwintig meter zeilde zomaar de kruising binnen, waardoor Emmen na een dramatische tweede helft alsnog met de overwinning aan de haal ging. In de slotfase kreeg Jafar Arias nog twee enorme kansen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, maar dit was Emmen niet meer gegund.

Door de overwinning komt Emmen gelijk in punten met ADO en klimt het naar de veertiende plek. Het blijft enorm spannend onderaan de ranglijst en ook ADO moet door deze nederlaag weer naar beneden gaan kijken, vooral de eerste helft zal de ploeg van Alfons Groenendijk zorgen baren.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Emmen
: Kjell Scherpen 6, Stef Gronsveld 7, Nick Bakker 6,5, Andrej Lukic 6,5, Caner Cavlan 6,5 ; Michael Chacón 6, Glenn Bijl 6, Alexander Bannink 6,5 (Jafar Arias -); Anco Jansen 7, Michael De Leeuw 6 (83, Luciano Slagveer -), Sven Braken 7 (63. Reuven Niemeijer 6)

ADO: Robert Zwinkels 6; Giovanni Troupée 5, Dion Malone 4 (46. Shaquille Pinas 6,5), Wilfried Kanon 6, Aaron Meijers 5,5; Danny Bakker 6 (69. John Goossens -), Abdenasser El Khayati 6, Lex Immers 5; Sheraldo Becker 5, Tomas Necid 6, Melvyn Lorenzen 4 (46. Elson Hooi 6)

Man of the match: Anco Jansen
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019