FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Strijdbaar Excelsior ten onder bij effectief Fortuna Sittard

Strijdbaar Excelsior ten onder bij effectief Fortuna Sittard

10 februari 2019 – Fortuna Sittard heeft zondagmiddag drie belangrijke punten in eigen huis weten te houden. In een aantrekkelijk duel met Excelsior, waarin beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren, wisten de Limburgers beter met hun kansen om te gaan. Twee treffers van Lazaros Lamprou zorgden voor een 2-0 ruststand, waarna het in de tweede helft nog even spannend werd. Uiteindelijk schoten Mark Diemers en Andrija Novakovich hun ploeg naar veilige haven: 4-1.De vele regen in Sittard had zijn weerslag op de kwaliteit van het veld, maar de twee ploegen maakten er van meet af aan een open duel van. Excelsior had daarbij het betere van het spel en was al in de openingsminuten twee keer dichtbij een voorsprong. Toch was het Fortuna dat na een kwartier voetballen de score wist te openen, toen Lamprou de bal net buiten de zestien voor zijn voeten kreeg en buiten het bereik van Alessandro Damen prachtig raak schoot.

Een tegenvaller voor Excelsior dus, dat even later nog een streep door de rekening te verwerken kreeg. Middenvelder Luigi Bruins, die zijn 300e wedstrijd in het betaalde voetbal speelde, ging naar het gras na het geven van een steekpass en kon niet verder. Invloed op het spel van de Rotterdammers had dat in eerste instantie niet, want de Kralingers bleven goed voetballen. Waar het de bezoekers echter aan ontbrak was scherpte voor de goal en dat was direct het grote verschil met Fortuna. De thuisploeg was namelijk wel effectief en kon daardoor zo'n tien minuten voor rust de score verdubbelen. Nadat Thomas Oude Kotte geweldig in de fout ging kon Lamprou er met de bal vandoor. Hij kapte Jurgen Mattheij simpel uit en schoof beheerst zijn tweede van de middag binnen.

Zo keek Excelsior wat onverdiend tegen een 2-0 ruststand aan, waarbij het nog enige reden tot klagen had. Vlak voor rust deelde Andrija Balic namens Fortuna namelijk nog een knietje uit aan Ali Messaoud bij een Rotterdamse corner. Op het oog reden genoeg voor een strafschop, maar arbiter Bax en de VAR oordeelden anders.

Bij het ingaan van de tweede helft gaf Fortuna direct gas. Het wilde de wedstrijd in het slot gooien en kreeg daartoe via Mark Diemers een levensgrote kans. De voet van Damen stond de Limburgse 3-0 ternauwernood in de weg. Ondertussen gaf Excelsior zich absoluut niet gewonnen, waardoor het duel aantrekkelijk bleef om naar te kijken. Nadat er enkele grote kansen om zeep waren geholpen kregen de Rotterdammers een minuut of tien na de rust dan eindelijk hun verdiende aansluitingstreffer. Na een goede rush van Lorenzo Burnet kwam de bal terecht bij Messaoud, die met wat geluk de bal in het doel frommelde.

Fortuna leek te schrikken van de aansluitingstreffer, want enkele minuten na de 2-1 had Jeffry Fortes direct ook de gelijkmaker kunnen maken. Hij kopte voor een leeg doel echter over. Nadat ook Messaoud nog gevaar stichtte, maar oog in oog met Koselev de bal verloor, stelde Fortuna weer orde op zaken. Diemers was het eindstation van een Limburgse aanval en leek een Limburgse zege veilig te stellen: 3-1. Excelsior keek opnieuw tegen een marge van twee aan en verloor daardoor langzaam het geloof. Enkele behoorlijke kansen kreeg het nog wel, maar de bal wilde er simpelweg niet in. Daardoor kon vlak voor tijd ook Novakovich zijn treffer nog mee pakken.

Opstellingen en beoordelingen:*
Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7; Marco Ospitalieri 6, Mark Diemers 6.5, Alessandro Ciranni 6.5, Lisandro Semedo 6 (91. Lars Hutten -); Jorrit Smeets 6, Rubén Ramirez 5.5, José Rodriguez 6; Lazaros Lamprou 7 (82. Mahamadou Dembele -), Andrija Balic 5.5 (89. Ahmed el Messaoudi -), Andrija Novakovich 5

Excelsior: Alessandro Damen 6.5; Thomas Oude Kotte 5 (79. Anouir Hadouir -), Jerdy Schouten 5.5, Jurgen Mattheij 6, Lorenzo Burnet 6.5; Marcus Edwards 6 (79. Denis Mahmudov -), Ryan Koolwijk 6; Jeffry Fortes 6.5, Luigi Bruins - (19. Dennis Eckert 5.5), Ali Messaoud 6.5, Mounir El Hamdaoui 5

Man of the Match: Lazaros Lamprou

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019