Trotse Wormuth: "Als je in hoofd vrij bent, zie wat de ploeg kan"

10 februari 2019, 09:58

Frank Wormuth geloofde altijd in een stunt van Heracles Almelo tegen Ajax (1-0). Dat terwijl de Almeloërs daarvoor alle wedstrijden verloren in 2019 en zelfs niet scoorden. "Tegen Ajax hadden we niets te verliezen, maar alles te winnen", aldus de winnende trainer.

Die gedachte zorgde voor minder druk volgens Wormuth. "Ik weet ook dat het mentaal zwaar was na de negatieve serie. Maar als je in je hoofd vrij bent en je maakt de eerste goal, dan zie je wat de ploeg kan. Op de training zie ik dat altijd", zegt de Duitser tegen FOX Sports. "Van tevoren heb ik aangegeven dat we kans zouden maken, die kans hebben we gegrepen. De spelers zaten aan het einde helemaal kapot. Ik ben absoluut trots, de ploeg heeft alles eruit gehaald."

Heracles liet Ajax eerder dit seizoen ook al struikelen. Beide keren maakten de Amsterdammers zich op voor een duel in de Champions League. Destijds in augustus speelde Ajax in de voorronde van de Champions League, komende woensdag komt Real Madrid op bezoek in de Johan Cruijff Arena. "Dan komen wij met een ploeg die alles geeft en komt zijn overwinning tot stand."

Lees ook: Osman matchwinner tegen Ajax: "De drie punten waren verdiend"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen