Jurjus blinkt uit: "Alles aan gedaan om de schade te beperken"

10 februari 2019, 09:11

Vaak ging het dit seizoen over de fouten van Hidde Jurjus, maar tegen Feyenoord blonk de doelman uit en behoedde hij De Graafschap voor een ruimere nederlaag. Een zeer welkom persoonlijk succes, want zijn plek onder de lat stond onder druk. "Ik moet zeggen dat ik alles heb gedaan wat ik kon om de schade te beperken", aldus de uitblinker die zaterdag zijn 25ste verjaardag vierde.

Jurjus stond bij de hervatting van de Eredivisie op het punt naar de bank te verdwijnen. Maar Agil Etemadi vertrok naar Almere City en voor hem haalde De Graafschap Nigel Bertrams als nieuwe concurrent. Jurjus bleef eerste keeper en is er hem veel aan gelegen om zich te bewijzen. Dat lukte in De Kuip. "Dat is altijd lekker. Ik sta in die goal en het gaat gewoon goed. Dat wil ik doorzetten", zegt de keeper tegen Omroep Gelderland.

Uiteindelijk moest Jurjus vier keer vissen, maar de nederlaag was zonder hem groter uitgevallen. "De eerste helft ging prima. We probeerden vanuit de formatie te staan en van daaruit kansen te creëren. De 1-0 zou er niet in zijn gegaan als die niet van richting was veranderd. Vrij ongelukkig, maar die 1-0 doorbreekt toch wel het gevoel. Na rust ging het te snel met de tegengoals, dat was gewoon niet goed."

Lees ook: Nieuwpoort levert aanvoerdersband in bij De Graafschap

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen