De Ligt woest: "Het Ajax van voor de winterstop is er niet"

9 februari 2019, 21:12

Door het verlies tegen Heracles Almelo (1-0) is de kans dat Ajax kampioen wordt nog een stuk kleiner geworden. Dat is zorgelijk voor de Amsterdammers, maar misschien nog wel erger is hoe de ploeg van Erik ten Hag voor de dag kwam. Matthijs de Ligt snapt het niet.

De verdediger verscheen woest voor de camera van FOX Sports. "In de rust hebben we gezegd: waar zijn we, waar zijn we met ons hoofd? Waar is het Ajax van voor de winterstop? Het is er niet, het is er niet'', vertelt de verdediger. "Het is heel moeilijk aan te geven waar het aan ligt. Scherpte, frisheid, alles erop en eraan. We werden afgetroefd in duels en waren slordig aan de bal. Dat is de samenvatting van vandaag. Je weet dat je voetballend beter bent dan Heracles. Maar één ding is zeker: je kan niet afgetroefd worden op bereidheid, op inzet. Maar in de eerste helft hebben we geen duel gewonnen. We werden gepiepeld bij een hoekschop. Dat is niet des Ajax.''

De titelaspiraties van Ajax hebben een fikse knauw gekregen, weet de captain. "Je staat nu vijf punten achter PSV, met nog een wedstrijd meer gespeeld. Dat hebben we aan onszelf te wijten. Je staat na de winterstop twee punten achter en je geeft het binnen een maand weg. Dat is gewoon heel slecht. We moeten het bij onszelf zoeken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen