Geen winnaar bij duel tussen Heerenveen en PEC Zwolle

9 februari 2019, 20:47   Bijgewerkt: 9 februari 2019, 20:52

Het treffen tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Michel Vlap maakte in de eerste helft met een intikkertje de openingstreffer voor de thuisploeg, maar Zwolle sloeg vlak voor rust toe in de persoon van Thomas Lam, die uit een corner hard raak kopte. In de tweede helft was er maar weinig te beleven in Heerenveen.

De eerste honderd procent kans was voor de bezoekers. Hahn beoordeelde een voorzet totaal verkeerd en kreeg er maar één handje tegen, waarna Mike van Duinen de bal in het doel kon werken. Hij zag zijn inzet echter over het doel vliegen van Heerenveen.

Na de kans van Van Duinen gaat het spel heen en weer. Beide teams willen aanvallend spelen en laten achterin gaten vallen, maar het duurt tot de dertigste minuut voordat het eerste doelpunt viel. Namli leed balverlies op het middenveld, waarna Van Bergen er met de bal vandoor kon. Zijn voorzet werd in eerste instantie door Sam Lammers tegen Van der Hart aangeschoten, maar de rebound werd binnen getikt door Vlap.

PEC Zwolle probeerde na deze tegenslag het spel weer op te pakken, maar wist geen kansen te creëren. Aan de andere kant was Nemanja Michajlovic een constante plaag voor de PEC-defensie. De vleugelspeler wist met zijn dreigende acties en goede voorzetten voor gevaarlijke situaties te zorgen voor het doel van PEC Zwolle, maar doelpunten leverde het niet op.

Een kwartier voor tijd moest Van Duinen, een van de gevaarlijkste spelers aan de kant van PEC Zwolle, het veld geblesseerd ruimen. Hij leek zich in een duel met een Heerenveen-verdediger te verstappen. Het is voor PEC te hopen dat de blessure van de aanvaller meevalt. De eerste grote kans van de tweede helft was er pas tien minuten voor tijd. Namli krulde een vrije trap voor het doel, waarna Van Polen de bal met zijn hoofd kon verlengen. Hahn ging echter gestrekt en wist de bal heel knap uit zijn doel te houden en tot corner te verwerken.

Dat was ook meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Beide teams probeerden met hun wissels wel iets te forceren, maar leken ook bang het gelijkspel nog te verspelen. Al met al een terechte uitslag in Heerenveen, in een wedstrijd die voornamelijk in de eerste helft leuk was om naar te kijken.

Opstellingen en beoordelingen*:

sc Heerenveen: Warner Hahn 6; Jizz Hornkamp 5, Daniel Hoegh 6, Kik Pirie 6,5, Lucas Woudenberg 6,5; Ben Rienstra 7, Stijn Schaars 6,5, Michel Vlap 7,5; Mitchell van Bergen 6,5, Sam Lammers 6,5 (Pelle van Amersfoort -), Nemanja Mihajlovic 7 (Dennis Johnsen 6,5)

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 7; Kingsley Ehizibue 6, Bram van Polen 6, Thomas Lam 7, Kenneth Paal 7; Ouasim Bouy 6 (Zian Flemming -), Younes Namli 6,5, Pelle Clement 6; Vito van Crooy 5,5, Lennart Thy 5,5, Mike van Duinen 6,5 (Stanley Elbers -)

Man of the Match: Michel Vlap

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen