Bosz tevreden na ruime zege: "Heel belangrijk, nu zijn we terug"

9 februari 2019, 09:45

Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen de weg omhoog ingezet en won vrijdagavond voor de derde keer op rij in de Bundesliga. Met de 1-5 zege op 1. FC Mainz werd de midweekse bekeruitschakeling bovendien weggespoeld en dus was de oefenmeester tevreden. "Deze derde zege op rij was heel belangrijk voor ons, nu zijn we terug."

Dat vertelde Bosz op het clubkanaal van de Duitsers. De coach genoot van zijn elftal. "We hebben heel goed gespeeld, tegen een goed team. Dit was onze beste uitwedstrijd tot dusver en we werden beloond voor ons wijze van aanvallen. We keren met een goed gevoel terug naar Leverkusen."

Hoewel het in de rust al 1-4 stond voor Bayer, bleef Bosz wel kritisch. "Mainz had ook één of twee keer meer kunnen scoren dan ze deden. In de tweede helft hebben we meer gecontroleerd", aldus Bosz. "Maar over het algemeen hebben we het zeer goed gedaan."

Ook had de Nederlander complimenten over voor Julian Brandt, die hij sinds zijn komst in de as heeft geposteerd. "Voor mij is het hij geen buitenspeler, want goede spelers moeten we zo vaak mogelijk de bal geven. Hij was ook ditmaal weer fantastisch: hij heeft geen bal verloren en was altijd op het juiste moment aanspeelbaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen