Van der Sar wil met Ajax naar begroting van 200 miljoen

Van der Sar wil met Ajax naar begroting van 200 miljoen

9 februari 2019 – Edwin van der Sar wil dat Ajax naar een omzet van tweehonderd miljoen en meer gaat stijgen. De Amsterdammers zetten daarmee hoog in, aangezien die afgelopen seizoen 'slechts' 107 miljoen euro bedroeg. Toch denkt de algemeen directeur dat het op termijn een realistische doelstelling is. "Dergelijke ambities koesteren is goed, al weet ik ook dat het raar klinkt", aldus van der Sar.Dat vertelt hij tegenover De Volkskrant over zijn doelstelling. "Mensen zullen zeggen: ga eerst eens een prijs winnen. En het is ook niet zo dat we volgend jaar al aan dat bedrag zitten. Dat zet je neer, daar wil je naartoe groeien. Het een staat los van het ander", legt de bestuurder uit.

Zo wil Van der Sar met Ajax bij een eventuele Super League aansluiten, waarvan hij verwacht dat het rond 2024 zal gaan plaatsvinden. Ook moeten de landstitel en Champions League-voetbal een goede invloed hebben om de opzet. En Ajax gaat de wereld over: "Ik heb veel meegekregen van Manchester United. Daarmee kunnen wij ons niet vergelijken, maar we kunnen proberen op bepaalde vlakken winst te halen", denkt Van der Sar.

"We steken onze voelsprieten uit in de wereld. Ik ben drie, vier keer per jaar in China geweest. Daar spreek je clubs en overheden. Op die manier proberen wij de filosofie en de naam van Ajax naar voren te brengen. We hebben succes met commerciële deals, met bedrijven en met de club Guangzhou", aldus Van der Sar, die beseft dat Ajax het geld niet uit transfers, shirtverkoop op tv-gelden zal krijgen. Dus moeten ze op een andere manier te werk gaan om de jeugd aan zich te binden. "Alle clubs scheppen met grotere netten om hun bereik te vergroten. We blijven zoeken naar nieuwe manieren om Ajax te verkopen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019