Marseille tankt vertrouwen, recht rug en wint na comeback

8 februari 2019, 22:45

Gemakkelijk ging het niet, maar Olympique Marseille heeft voor het eerst sinds tijden twee overwinningen achter elkaar mogen boeken. De ploeg, met Kevin Strootman als basisspeler, won dankzij Mario Balotelli en Lucas Ocampos na een voor rust opgelopen achterstand van Nimes: 1-2.

Na de midweekse overwinning tegen Bordeaux was middenmoter Nimes de volgende horde voor de moeizaam draaiende grootmacht uit Frankrijk. De start was belabberd, want na amper twintig minuten spelen zorgde Jordan Mané voor de vroege achterstand voor Strootman en co. Het spel was voor rust niet om over na huis te schrijven, maar met een minimale achterstand was er in de tweede helft genoeg tijd om de rug te rechten.

En dat deed L'OM. Na krap tien minuten in de tweede helft maakte Mario Balotelli zijn eerste competitietreffer in het shirt van Marseille en Lucas Ocampos werd een kwartier voor tijd met een mooi schot de matchwinner. De tweede overwinning op rij zorgt er voor dat Marseille zowaar stijgt op de ranglijst en bezet samen met Saint-Étienne de vierde plaats in de Ligue 1.