Bosz geeft met Leverkusen masterclass bij Mainz 05

Bosz geeft met Leverkusen masterclass bij Mainz 05

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 februari 2019 – Met uitstekend en aanvallend voetbal heeft Bayer Leverkusen met Peter Bosz langs de lijn overtuigend afgerekend met Mainz 05. Op bezoek bij de ploeg van Jean-Paul Boëtuis werd al in de eerste helft ruim afstand genomen van de thuisploeg. De teller stokte uiteindelijk bij 1-5.

Het Bosz-tijdperk bij Leverkusen is na de eerste weken sinds de winterstop spectaculair, maar ook ietwat wisselvallig geworden. Vorig weekeinde werd er op fraaie wijze van Bayern München gewonnen, maar midweeks blameerde de ploeg zich door van het één niveau lager uitkomende 1. FC Heidenheim in de beker te verliezen.

Op bezoek bij Mainz werd het niveau van de thuispartij tegen Bayern minimaal geëvenaard. Met vloeiende aanvallen, razendsnel druk zetten en veel kansen werd Mainz bij tijd en wijle volledig van de mat getikt. De openingsfase was spectaculair: Wendell zorgde in minuut vijf al voor de voorsprong namens de gasten, maar voordat de dubbele cijfers op de klok stonden, was het via Robin Quaison alweer gelijk. Vanaf dat moment begon de grote Leverkusen-show.

Met maar liefst 70% balbezit werd Mainz, met Boëtius op de positie van nummer tien, voor de thee al de wil op gelegd. Treffers van Kai Havertz, Julian Brandt en Karim Bellarabi zorgden voor een 1-4 ruststand en een vroege en verdiende beslissing van de wedstrijd.

Na rust freewheelde Leverkusen zich naar het eind van de pot voetbal. Via de tweede van Brandt werd het aantal treffers van de gasten naar een handvol goals getransformeerd. Zodoende stokte de teller bij 1-5, stijgen Bosz en co voor even naar de vijfde stek en biedt het spel in de Bundesliga veel hoop voor de supporters van Leverkusen.

Reacties

gerelateerd