Eredivisie Vrouwen: Ajax verslaat PSV, winst voor FC Twente

8 februari 2019, 21:37

In de Eredivisie Vrouwen heeft Ajax de competitie weer een beetje spannender gemaakt. De Amsterdamse dames versloegen koploper PSV met 2-0 en daardoor komt het winnende FC Twente (3-0 tegen Achilles'29) op vier punten van de Eindhovenaren. Vanaf de volgende speelronde wordt er in de kampioenspoule uitgemaakt wie er met de landstitel vandoor gaat. 

Ajax – PSV: 2-0

De Ajacieden waren in eigen huis verrassend de bovenliggende partij. Dat het gat tussen de Amsterdammers (derde) en de koplopers uit Brabant maar liefst twaalf punten was, viel niet op. Door treffers van Eshley Bakker na een kwart wedstrijd en de beslissing van Ellen Jansen na ruim een uur voetballen in de hoofdstad wint Ajax en is het gat met PSV nog negen punten. Het betekende pas de tweede nederlaag van dit seizoen voor de lijstaanvoerder.

FC Twente – Achilles'29: 4-0

In het eigen huis kenden de Tukkers een gemakkelijk avondje tegen de nummer laatst Achilles, dat pas zes punten sprokkelde. Via Licia Darnoud, Lynn Wilms, Ashleigh Weerden en een eigen doelpunt van Achilles gingen de bezoekers kansloos en met nul punten naar huis. Door het resultaat in Amsterdam gloort er weer hoop voor Twente.

Overige uitslagen:

PEC Zwolle – Den Haag: 1-0

Heerenveen – Excelsior/Barendrecht: 1-0

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen