Sarri geeft titelhoop op en neemt underdogpositie in tegen City

8 februari 2019, 17:55

Hoewel de kans op papier gewoon aanwezig is, beweert Chelsea-manager Maurizio Sarri stellig dat zijn ploeg geen enkele kans maakt om de Premier League te winnen. De Italiaan vindt bijvoorbeeld dat Manchester City, de tegenstander van aanstaande zondag, stappen verder is dan zijn eigen formatie.

De achterstand van Chelsea, dat vierde staat, is twaalf punten op het leidende duo Manchester City en Liverpool. Een overwinning op bezoek bij de mannen van Josep Guardiola zou het gat uiteraard doen verkleinen, maar zelfs dan is de titel volgens Sarri uitgesloten. "Op dit moment kunnen wij vechten voor een plek in de topvier, maar meer zit er voor dit seizoen niet in", klinkt het op de persconferentie in aanloop naar de topper.

Het wordt niet de enige keer deze maand dat Sarri en zijn ploeg het tegen City opnemen. Op 24 februari maken beide ploegen uit wie er met de League Cup aan de haal gaat. Ook daar is Sarri duidelijk over de favorietenrol van de tegenstander. "Natuurlijk kunnen we nog wel een prijs winnen, maar de strijd om het kampioenschap is echt een strijd tussen Liverpool en City. Ik denk dat City het beste team van Europa is. Ze zijn een voorbeeld voor elke club, dus ook voor Chelsea."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen