Smaakmaker Vlap twijfelgeval bij H'veen, Floranus weken afwezig

8 februari 2019, 17:44

SC Heerenveen kan in het thuisduel met PEC Zwolle mogelijk geen beroep doen op smaakmaker Michel Vlap. De Fries haakte vandaag (vrijdag) af op de afsluitende training met een enkelkwestuur. Verder is Sherel Floranus de komende weken absent.

Dat vertelt trainer Jan Olde Riekernik in gesprek met de Leeuwarder Courant. Floranus kampt met een scheurtje in een botje bij zijn knie. "Hij kan ermee spelen, alleen gaat de blessure niet over. We hebben er dus voor gekozen om hem een paar weken rust te geven." Mocht de deze zomer van Sparta overgekomen back wel fit zijn geweest, had gelegenheidsback Jizz Hornkamp evengoed zijn basisplaats gehouden.

Of Vlap het duel tegen de Zwollenaren haalt, valt nog te bezien. "Michel heeft donderdag op de training zijn enkel verzwikt. Hij is een twijfelgeval voor PEC", aldus de coach. In het Abe Lenstra-Stadion treft Heerenveen een PEC in vorm. Sinds de komst van Jaap Stam won het alle drie de potjes na de winterstop. Olde Riekerink, die met de Friezen na de winterstop twee punten wist te pakken, is desondanks gemotiveerd. "In de serie wedstrijden die wij hebben is dit een wedstrijd waarin we voor de winst moeten gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen