Van Bommel onduidelijk over fitheid Lozano en Bergwijn

Van Bommel onduidelijk over fitheid Lozano en Bergwijn

8 februari 2019 – Mark van Bommel heeft nog geen duidelijkheid gegeven over de inzetbaarheid van Hirving Lozano en Steven Bergwijn. Beide aanvallers trainden vrijdag weliswaar gedeeltelijk mee met de eerste selectie van de Eindhovenaren en zijn dus wellicht inzetbaar tegen FC Utrecht. "We bekijken het van dag tot dag", hield de oefenmeester van PSV zich op de vlakte.Dat vertelde hij op de clubsite. Tijdens de laatste training wordt de inzetbaarheid van het duo nogmaals bekeken en getest. "Ik ben in ieder geval blij dat ze op het veld stonden. Er zitten wat richtlijnen bij met tests, rust en inspanning. Die volgen wij zaterdag ook nog."

Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren zouden vervangers kunnen zijn van de voorhoedespelers. Het jonge duo maakte tegen Fortuna Sittard een uitstekende indruk op Van Bommel. "We zijn al een aantal jaar goed bezig met de jeugdopleiding. Dit jaar zijn er weer een aantal jongens bijgekomen. En of we nu achter- of voorstaan, als we ze nodig hebben kunnen we een beroep op ze doen."

Van Bommel is namelijk onder de indruk gemaakt. "Hun niveau ligt gewoon heel erg hoog. Ze bewijzen zich op trainingen en maken zowel het team als henzelf beter", aldus de trainer, die ook nog mooie woorden over had voor Ihattaren alleen. "Hij gaat mee in het niveau. Als je dat op zestienjarige leeftijd kan... dat doen er niet veel." Verder is Maximiliano Romero nog altijd afwezig vanwege interlandverplichtingen en keren Trent Sainsbury en Aziz Behich weer terug na hun periode bij de Azië Cup en de daarop volgende vakantie.  

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019