Slutsky schakelt psycholoog in om zich met Vitesse te herpakken

8 februari 2019, 14:00

Leonid Slutsky heeft de afgelopen week geprobeerd door gesprekken met psychologen Vitesse mentaal sterker te maken. Na twee teleurstellende resultaten, beide in de laatste minuten van de wedstrijden, zitten de Arnhemmers in de hoek waar de klappen vallen. De kritisch op de Rus nam flink toe. "We moesten ons mentaal herpakken deze week."??

Dat vertelde hij tegenover Omroep Gelderland. Er was veel kritiek op het spel van de Arnhemmers: het zou saai en voorspelbaar zijn. Zelfs de spelers, onder wie Bryan Linssen, hadden er weinig plezier meer in. "Het was zeer pijnlijk", beschreef Slutsky afgelopen week, waarin net als tegen Fortuna Sittard in de negentigste minuut een goed resultaat werd weggeven, ditmaal tegen sc Heerenveen.

"We praten over cruciale momenten, maar dat is voetbal. Psychologisch en mentaal moesten we ons herpakken deze week", vond de coach. Hij hoopt dat het werkt. "En dat moet snel", realiseert hij zich. Dat wordt wel een lastig karwei, want tegen FC Groningen moet de ploeg Linssen en Alexander Büttner missen vanwege schorsingen. Aanwinst Mohammed Dauda kan maximaal een half uur meespelen.

"We hebben verschillende opties geprobeerd op de training. Het zijn leiders in onze groep, maar ze zijn ook te vervangen", denkt Slutsky over Büttner en Linssen. In elk geval hoeft niet te worden verwacht dat hij zijn speelwijze gaat omgooien zonder hen. "Onze kracht ligt in de voetbalkwaliteiten op het middenveld. Zij kunnen het spel controleren. Met Thulani Serero als centrale man."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen