UEFA-baas verwijt Ten Hag en collega's gebrek aan respect

UEFA-baas verwijt Ten Hag en collega's gebrek aan respect

8 februari 2019 – UEFA-baas verwijt Aleksander Ceferin onder meer Erik ten Hag een gebrek aan respect. De Europese voetbalbond organiseerde maandag een bijeenkomst over de VAR voor clubs die nog in de Champions League zitten. Alleen Juventus, Olympique Lyon, Paris Saint-Germain, AS Roma en Schalke 04 stuurden hun trainers. Andere clubs kwamen met een assistent, andere stafleden of zelfs marketingmensen op de proppen.De Champions League gaat in de knock-outfase, die komende week van start gaat, voor het eerst gebruikmaken van de videoscheidsrechter. Aanvankelijk was de bedoeling om na dit seizoen te starten, maar na arbitrale dwalingen in de groepsfase kwam de UEFA daarop terug en wordt het systeem per direct gebruikt in het miljardenbal.

Daarom organiseerde de UEFA een bijeenkomst ter introductie van de VAR. Maar naast Ten Hag lieten ook de trainers van Atlético Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Manchester City, Manchester United, FC Porto, Real Madrid, Liverpool Tottenham Hotspur verstek gaan.

Ceferin vond dat Jürgen Klopp namens Liverpool een goed excuus had. The Reds speelden maandag een competitiewedstrijd tegen West Ham United (1-1). In de andere trainers is Ceferin teleurgesteld. "Voor mij is het niet alleen een gebrek aan respect richting Roberto Rosetti (scheidsrechtersbaas van de UEFA, red.) en de organisatie van de UEFA", citeert BBC Ceferin. "De invloed van coaches is groot. Zij klagen zo vaak over scheidsrechters, dan moeten ze in ieder geval de moeite nemen om naar deze bijeenkomst te komen om te horen wat experts zeggen over het gebruik van de VAR. Degenen die niet zijn gekomen, hebben nu geen excuus."

Bekijk hier het programma van de Champions League!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019