Koopmeiners voelt zich meer middenvelder dan verdediger

Koopmeiners voelt zich meer middenvelder dan verdediger

8 februari 2019 – Teun Koopmeiners is na de winterstop een van de revelaties bij AZ: de middenvelder is door John van den Brom op Frenkie de Jong-achtige wijze in de wankele verdediging geposteerd naast Ron Vlaar. Maar evenals de voetballer van Ajax destijds voelt de twintigjarige voetballer van AZ zich momenteel nog meer middenvelder. "Ik wil als middenvelder gezien worden en daar het liefst zo snel mogelijk weer spelen."Dat stelt hij tegenover De Telegraaf. "Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om in het centrum van de verdediging te spelen en de trainer heeft daar ook niet zo maar voor gekozen", weet hij echter ook. Bovendien kreeg AZ in 2019 nog geen enkel tegendoelpunt. "Ik doe wat goed is voor het team en als ik achterin sta, moet ik het gewoon zo goed mogelijk invullen."

Maar voor de toekomst blijft Koopmeiners vooral middenvelder, hoopt hij. "Het speelt ook mee dat ik op die positie Jong Oranje heb gehaald. Ik haal ook wel plezier uit verdedigen, maar ik vind op het middenveld spelen leuker. Op een gegeven moment houdt het aanvallen voor een centrale verdediger op en moet die zich met de organisatie en coaching bezighouden. Ik wil ook in de laatste fase bij het team zijn betrokken."

Voorlopig houdt hij zich overigens 'gewoon' aan de taak die trainer John van den Brom hem meegeeft: verdedigen. "Ik doe wat goed is voor het team en als ik achterin sta, moet ik het gewoon zo goed mogelijk invullen."

Lees ook: Koopmeiners over 'Frenkie de Jong-rol', Jong Oranje en Londen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019

  3. dinsdag 20 augustus 2019