Gudde verwacht 'geen slangenkuil' bij FC Groningen

Gudde verwacht 'geen slangenkuil' bij FC Groningen

8 februari 2019 – Nog voor Wouter Gudde zijn contract tekende als de nieuwe directeur van FC Groningen, was er bij de achterban veel te doen over zijn komst. Toch verwacht de van Excelsior overgekomen bestuurder niet in een slangenkuil terecht te komen. "Daarvoor lopen er hier te veel goede mensen rond. Ik ben daarover voldoende geïnformeerd." ?Dat vertelt hij tegenover het Dagblad van het Noorden over zijn nieuwe klus. "Er zullen heus weleens zaken voorbij komen waarvan ik denk: hoe bestaat het? Maar zo zullen er zeker ook dingen zijn die me gaan verrassen. Waarvan ik denk, kijk eens aan, dat hebben ze hier goed voor elkaar", stelt hij.

Toen de geruchten over de komst van Gudde naar buiten kwamen, stuurden de fans en enkele sponsoren een brief richting de clubleiding: ze wilden meer Groningers en meer inspraak. Dat eerste is Gudde in elk geval niet. "Ik ben een Rotterdamse jongen. Dat betekent dat ik direct ben, houd van hard werken en normaal gedrag. Ik denk dat ik daarmee uitstekend bij FC Groningen pas", aldus Gudde, die denkt dat er nog groei in Groningen zit.

"De basisexploitatie moet solide zijn. Er moet genoeg geld worden verdiend om de boel overeind te houden. Volgens mij zijn er genoeg lege plekken in het stadion en zijn ook niet alle businessseats verkocht. Er is dus blijkbaar nog ruimte om binnen de huidige faciliteiten geld te verdienen. Dat zullen we met elkaar moeten gaan doen", vindt de directeur, die komende zomer het stokje overneemt van Nijland.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019