FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

Feyenoord moet verder zoeken: Advocaat zegt Rotterdammers af

Feyenoord moet verder zoeken: Advocaat zegt Rotterdammers af

8 februari 2019 – Dick Advocaat wordt niet de nieuwe trainer van Feyenoord. Hij heeft de Rotterdammers via zijn zaakwaarnemer Rob Jansen afgezegd. Voor Feyenoord is dat een flinke streep door de rekening, want Advocaat stond bovenaan de lijst als droomkandidaat.Advocaat ziet af van Feyenoord, omdat hij schrok van de negatieve ophef rondom zijn aanstelling. Aanvankelijk stond hij open voor de klus in De Kuip. "Ik heb een oriënterend gesprek gehad met Feyenoord. Daar ga ik niet over jokken. Dat was een gesprek zonder dat een van beide partijen al conclusies trok. Toch heb ik nu besloten om geen vervolg te geven aan dat eerste gesprek", laat hij weten aan De Telegraaf.

De 71-jarige Advocaat noemt de benadering van Feyenoord een eer. "Maar er is zo'n negatieve sfeer rond mijn eventuele benoeming ontstaan, dat ik tot dit besluit ben gekomen. Want die negatieve sfeer, daar zit Feyenoord niet op te wachten en ik ook niet."

Nu Advocaat afziet van de job, moet technisch directeur Martin van Geel een alternatief vinden. Duidelijk is dat hij een ervaren opvolger wil voor de vertrekkende Giovanni van Bronckhorst. Maar wie? Van Geel en directeur Jan de Jong zitten vrijdag met elkaar - zo weet Voetbal International - om een Plan B te bepalen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019