Lukkien: "We zullen onze handen wederom vol hebben aan ADO"

Lukkien: "We zullen onze handen wederom vol hebben aan ADO"

7 februari 2019 – Dick Lukkien denkt dat FC Emmen de zeperd tegen AZ (5-0) goed verwerkt heeft. Dat mag de promovendus komende zondag laten zien tegen ADO Den Haag, de club die Emmen klopte in hun eerste Eredivisie-wedstrijd ooit.Emmen startte de tweede seizoenshelft met een gelijkspel tegen PSV (2-2) en een zege op VVV-Venlo (2-3), maar had op bezoek bij AZ geen enkele kans. "Dat was een tikkie, maar ik vind AZ een hartstikke goede ploeg", zegt Lukkien tegen RTV Drenthe. "Verliezen kan gebeuren. Het gaat er nu om hoe we daarop reageren en hoe we dat verwerken. Ik denk dat we dat goed hebben gedaan, voor zover ik dat kan beoordelen."

Dat zal in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag definitief blijken. Emmen bewaart goede herinneringen aan ADO. De promovendus won hun debuutwedstrijd in augustus op bezoek bij de Residentieclub met 1-2. "Ik vind ADO vergelijkbaar met toen", aldus Lukkien. "Met name voorin zit kwaliteit in de ploeg. We moeten niet te veel ruimte weggeven, ze hebben daar snelle en behendige jongens lopen. El Khayati spreekt voor zich, dat is een goede voetballer. Immers vind ik ook een goede voetballer. Wij zullen onze handen er wederom voel aan hebben."

Pedersen
Lukkien kan geen beroep meer doen op Nicklas Pedersen, die de rest van het seizoen is uitgeschakeld. "Voor hem is dat het een drama, het is de zwaarste knieblessure. Aan die knie is hij in het verleden ook nog geblesseerd geweest. Het is dramatisch, ook voor ons. Nicklas heeft bewezen dat hij zijn waarde heeft voor Emmen. Maar het is zoals het is, we moeten ermee omgaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019