Ajax-achterban dreigt met procedure voor uitkaarten Klassieker

Ajax-achterban dreigt met procedure voor uitkaarten Klassieker

7 februari 2019 – De AFCA Supportersclub van Ajax bereidt juridische stappen voor om de eigen supporters naar de aanstaande Klassieker in de halve finale van de beker te krijgen. Volgens AFCA wilde Feyenoord kaarten voor het uitvak in de verkoop doen, maar houdt Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam) dit tegen.'Van de KNVB hebben wij een mail ontvangen waarvan de inhoud kortweg hierop neerkomt: Burgemeester Aboutaleb heeft de KNVB in deze kwestie overruled en maakt daarbij gebruik van de reglementen om af te wijken van de aantallen kaarten voor de uitsupporters', valt te lezen op de Facebook-pagina van AFCA Supportersclub.

Ajax eiste in december de uitkaarten op voor de Klassieker van twee weken geleden. Echter gebeurde dat niet. Ook over drie weken lijkt het uitvak leeg te blijven. Tot frustratie van AFCA. 'Wij zien vervolgens geen andere mogelijkheid dan ons voor te bereiden op een gerechtelijke procedure', aldus de supportersclub.

Sinds 2009 zijn er geen uitsupporters meer welkom als Ajax en Feyenoord tegen elkaar spelen. Beide clubs troffen elkaar de laatste jaren vaker in het bekertoernooi. In 2010 speelden Ajax en Feyenoord de finale tegen elkaar over twee wedstrijden.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019