Gudde wil Groningen terugbrengen naar subtop van Nederland

Gudde wil Groningen terugbrengen naar subtop van Nederland

7 februari 2019 – Wouter Gudde heeft donderdagmiddag tijdens zijn eerste persconferentie in Groningen aangegeven dat hij zijn nieuwe club wil terugbrengen naar de subtop van Nederland. Eerder op de dag werd bekend dat de 34-jarige bestuurder overkomt van Excelsior en Hans Nijland in het nieuwe seizoen opvolgt als algemeen directeur. "Ik ben zeer enthousiast geraakt door de mogelijkheden die er zijn", aldus Gudde."In januari ben ik gebeld met de vraag of ik interesse zou hebben in de functie van algemeen directeur bij FC Groningen. Daarover heb ik nagedacht, het thuis besproken en ben ik de gesprekken met de club ingegaan. Ik stond er positief tegenover en wilde het graag gaan doen", vertelt de nieuwe algemeen directeur van de Trots van het Noorden aan de aanwezige pers.

De zoon van KNVB-directeur Eric Gudde is onder de indruk van het stadion, het trainingscomplex en het topsportzorgcentrum. "Mijn opdracht is om Groningen sportief én financieel terug te brengen naar de subtop van Nederland. Eerst moeten we voetbaltechnisch voor stabiliteit zorgen. De afgelopen jaren is er veel gebeurd", doelt hij op de sportief tegenvallende prestaties en de trainers die niet lang bleven. Gudde geeft daarnaast aan dat hij meer inkomsten wil realiseren en kritisch wil kijken hoe het geld wordt uitgegeven.

Erik Mulder, de voorzitter van de selectiecommissie, laat weten dat er in totaal vijftig namen op de zogeheten longlist stonden. De selectiecommissie is op zoek gegaan naar iemand met ruime managementervaring, die de voetbalwereld goed kent en buiten de club werkte. "Dat heeft uiteindelijk geleid tot de unanieme voordracht van Gudde tot algemeen directeur", aldus Mulder. Groningen gaat nu op zoek naar een opvolger voor Ron Jans, die stopt als technisch directeur.

Gudde tekent in Groningen een contract tot de zomer van 2024. Hij zal tot 4 april werkzaam blijven bij Excelsior, waar hij de commercieel directeur is.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019