Van der Gaag: "Niemand hoeft medelijden met me te hebben"

7 februari 2019, 13:20   Bijgewerkt: 7 februari 2019, 13:27

Het wordt een helse klus voor Mitchell van der Gaag om NAC Breda in de Eredivisie te houden. De Parel van het Zuiden ging afgelopen weekend onderuit tegen concurrent De Graafschap (3-0) en draagt nu de rode lantaarn. De handdoek in de ring gooien is echter geen optie voor Van der Gaag.

NAC Breda staat voor een loodzwaar programma: AZ-thuis, Ajax-uit, FC Groningen-thuis, Vitesse-uit, PSV-uit en daarna FC Utrecht-thuis. "Bij Excelsior heb ik in een slechte fase ook weleens gedacht: 'hoe komt dit goed?' En toch kwam het goed. Daaraan proberen we ons nu ook vast te houden", aldus Van der Gaag tegenover het Algemeen Dagblad. "Sterker: daar geloof ik in. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid en blijf strijdbaar."

Van der Gaag zei na de wedstrijd in Doetinchem dat hij zich in de steek gelaten voelde. "Begrijp me goed. Het laatste wat ik me voel is slachtoffer. Niemand hoeft medelijden met me te hebben. Ik slaap goed. Alleen: zodra ik wakker word, springt de aan-knop wel meteen weer op NAC. Het laat je niet los, je bent er voortdurend mee bezig. En dan frustreert zo'n wedstrijd, waarin we het op mentaal gebied af lieten weten. Je wilt verdomme dat het goed komt. Daar proberen we met zijn allen voor te zorgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen