Wedstrijd van de Week: clash in El Derbi Madrileno

7 februari 2019, 16:50   Bijgewerkt: 7 februari 2019, 17:21

Alvorens Real Madrid woensdag tegen Ajax speelt, wacht zaterdag eerst El Derbi Madrileno tegen stadsgenoot Atlético Madrid. Een affiche om de vingers bij af te likken. Daarom is Atlético Madrid - Real Madrid onze Wedstrijd van de Week, die vanaf vandaag in samenwerking met Remiqz wekelijks terugkomt gedurende het seizoen.

Head to head

Wedstrijden: 221

Winst Atlético Madrid: 56

Winst Real Madrid: 109

Gelijkspel: 56

Real Madrid stapte in de laatste vijf ontmoetingen met Los Colchoneros zonder overwinning van het veld. De Koninklijke ging in die reeks twee keer ten onder, driemaal eindigde de Madrileense derby onbeslist. Eerder dit seizoen leverde dit duel in Santiago Bernabeu geen winnaar op: 0-0.

Key players

{image[331218][right-half][]}Antoine Griezmann

Het draait bij Atlético Madrid om Antoine Griezmann. De hondstrouwe Fransman, die afgelopen zomer nog afzag van een transfer naar FC Barcelona, kwam in 2014 over van Real Sociedad en maakte sindsdien 128 doelpunten in 240 wedstrijden. Daarbij bereidde Griezmann er ook nog eens 48 voor. Vooral de laatste weken steekt hij in bloedvorm. In de laatste acht competitiewedstrijden was het zeven keer raak voor Griezmann. Volgens Remiqz behoort hij met een Global Player Index (de relatieve kwaliteit van een speler over zijn hele carrière) van 5161 tot de tien beste spelers ter wereld.

{image[331056][right-half][]}Karim Benzema

Met het vertrek van Cristiano Ronaldo moesten anderen opstaan bij Real Madrid. In de selectie van Solari is Karim Benzema een van de belangrijkste spelers, naast natuurlijk mannen als Luka Modric, Sergio Ramos en Toni Kroos. De 31-jarige spits, met een GPI van 4849, steekt momenteel in een goede vorm. Hij loopt één op twee, met achttien treffers in 36 wedstrijden. Zijn zeer bekeken assist van woensdag in El Clasico (1-1) onderstreept de huidige vorm van Benzema.

Team

Atlético Madrid

Estadio Wanda Metropolitano is een onneembare vesting. Atlético verloor van de elf thuiswedstrijden in La Liga géén enkel duel, het moest alleen tegen Eibar (1-1) en FC Barcelona ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/296759/primera-division-atletico-madrid-fc-barcelona/,_blank,1-1]) een gelijkspel toestaan. De vechtmachine van Diego Simeone leunt op een ijzersterke verdediging. Onder leiding van Diego Godin, die voor zaterdag een twijfelgeval vormt, incasseerde Atleti in eigen huis slechts vier tegendoelpunten. Hoe anders zijn de verhoudingen buitenshuis: slechts drie overwinningen in elf uitwedstrijden.

Real Madrid

De puzzelstukjes bij Real Madrid lijken steeds meer op zijn plaats te vallen. Richting de cruciale fase van het seizoen neemt de vorm toe bij de Koninklijke. Het spel van Real Madrid oogde lang als los zand, maar voorzichtig aan is het elftal van Solari er weer een om rekening mee te houden. Illustrerend: in oktober was Real nog kansloos op bezoek bij Barça, woensdag deed het zichzelf tekort met de 1-1.

Voorspelling

Op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, liggen de kansen vrij dicht bij elkaar.

Winst Atlético Madrid: 42 procent

Winst Real Madrid: 30 procent

Gelijkspel: 28 procent

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen