Spoorboekje: Feyenoord bepaalt plan B, topper in Eerste Divisie

8 februari 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 8 februari.

Nieuws

Geen Advocaat voor Feyenoord, maar wie wel?

Nu Dick Advocaat niet de nieuwe trainer van Feyenoord wordt, moeten de Rotterdammers doorschakelen. Technisch directeur Martin van Geel (foto) en directeur Jan de Jong komen vandaag bij elkaar om de alternatieven te bespreken, weet [a,https://www.vi.nl/nieuws/advocaat-zegt-feyenoord-af-na-commotie,_blank,Voetbal International]. Wie wordt de nieuwe topkandidaat om Giovanni van Bronckhorst op te volgen?

Wedstrijden

FC Köln - St. Pauli (18.30 uur)

Een ware kraker in de 2. Bundesliga. Daar nemen FC Köln en St. Pauli het aan de begin van de avond tegen elkaar op. De clubs bezetten op dit moment de derde en tweede plaats en hebben zodoende goede papieren om terug te keren naar de Bundesliga. De bovenste twee van de competitie zullen rechtstreeks promoveren, de nummer drie gaat de play-offs in. Bij St. Pauli kan Justin Hoogma vanavond zijn basisdebuut maken.

Sparta Rotterdam - FC Twente (20.00 uur)

Wie wordt kampioen van de Eerste Divisie en promoveert naar de Eredivisie? Op die vraag kan nog geen antwoord worden gegeven, maar na 23 speelrondes heeft FC Twente de beste papieren. De Tukkers hebben optimaal geprofiteerd van puntenverlies van concurrenten en staan nu vier punten los van nummer twee FC Den Bosch. Vanavond gaat Twente langs bij Sparta, dat vierde staat en acht punten minder heeft. Wil Sparta nog een rol spelen in de titelrace, dan mag het in elk geval niet verliezen.

FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen (20.30 uur)

Peter Bosz eist een reactie van zijn ploeg na de bekerblamage tegen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/303162/dfb-pokal-1-fc-heidenheim-1846-bayer-leverkusen/,_blank,FC Heidenheim]. Op bezoek bij FSV Mainz 05 moet zijn Bayer Leverkusen laten zien dat de midweekse nederlaag een eenmalig incident was. Leverkusen won een kleine week geleden nog met 3-1 van Bayern München en kan bij een zege in Mainz in elk geval tijdelijk naar de vijfde plaats stijgen.

Voetbal op tv

18.30 uur: FC Köln - St. Pauli, FOX Sports 4 - live verslag van het 2. Bundesliga-duel

20.00 uur: NAC Breda - AZ, FOX Sports 1 - live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: Sparta Rotterdam - FC Twente, FOX Sports 2 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: SC Cambuur - NEC, FOX Sports 3 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen, FOX Sports 4 - live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Racing Genk - Standard Luik, Ziggo Select - live verslag van het Eerste Klasse-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica - talkshow over het komende voetbalweekend

20.30 uur: Chievo Verona - AS Roma, Ziggo Voetbal - live verslag van het Serie A-duel

22.00 uur: KKD Highlights, FOX Sports 7 - samenvattingen Eerste Divisie-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen