Gudde (34) volgt Nijland op als algemeen directeur FC Groningen

Gudde (34) volgt Nijland op als algemeen directeur FC Groningen

7 februari 2019 – Wouter Gudde (34) is met ingang van komend seizoen de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen. De 34-jarige Schiedammer, op dit moment nog werkzaam bij Excelsior als commercieel directeur, wordt de opvolger van Hans Nijland. Dat hebben Groningen en Excelsior donderdagochtend wereldkundig gemaakt."Ik heb mijn ambities nooit onder stoelen of banken gestoken, maar ben in mijn keuzes altijd wel kieskeurig geweest'', vertelt Gudde via de clubkanalen van de Rotterdamse club. "Natuurlijk is het moeilijk om Excelsior te verlaten, zeker gezien de ambities van de club om middels de stadionontwikkeling door te groeien tot een stabiele Eredivisieclub. Uiteindelijk heb ik voor mijn eigen ambities gekozen.''

Wouter Gudde, zoon van directeur betaald voetbal bij de KNVB Eric Gudde, speelde bij Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Excelsior acht jaar in het betaald voetbal. In 2011 hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen en richtte hij zich bij de Rotterdamse club volledig op een commerciële functie.

"Ik ben Excelsior enorm dankbaar dat ik de kans heb gekregen om mijn eerste stappen te zetten als leidinggevende in het betaald voetbal'', gaat Gudde verder. "Ik ben trots dat ik onderdeel ben geweest van een team dat Excelsior de afgelopen jaren heeft ontwikkeld naar de club die het nu is."

FC Groningen heeft donderdag om 15.00 uur een persconferentie ingelast om de benoeming toe te lichten.

Lees ook'Gudde nu al omstreden als kandidaat opvolger Nijland'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019