Zuidam laat Riechedly Bazoer niet vallen: "Hij moet ervan leren"

7 februari 2019, 08:16

Riechedly Bazoer is ongelukkig begonnen aan zijn periode bij FC Utrecht. De van VfL Wolfsburg gehuurde middenvelder pakte afgelopen weekend na het laatste fluitsignaal van het duel met PEC Zwolle (4-3) een rode kaart voor het duwen van de vierde man. Dat leverde hem een schorsing van drie wedstrijden op. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam springt in de bres voor de nieuweling.

Bazoer was zijn boosheid na de verloren wedstrijd in Zwolle niet de baas en mist zodoende de wedstrijden tegen PSV, De Graafschap en Excelsior. "Hij moet ervan leren. Alle ogen zijn immers op hem gericht. Een duwtje wordt bij Bazoer snel uitvergroot tot een dreun", stelt Zuidam in gesprek met De Volkskrant. "Iedereen kent de beeldvorming en de problematiek. Riechedly is pas 22 jaar. Hij had bij Wolfsburg en Porto een topsalaris, maar ook weinig gespeeld. Die jongen komt uit de omgeving Utrecht en was bereid om te investeren in zijn carrière. Voor ons een buitenkans."

Zuidam zegt dat Bazoer een groot financieel offer heeft gebracht door voor Utrecht te spelen. "Hij had voldoende alternatieven. Het illustreert zijn intentie dat de sportieve prestaties voorop staan", gaat de directeur verder. "Bazoer wil zichzelf weer op de kaart zetten. Natuurlijk helpt de commotie van de laatste weken niet. Bazoer was teleurgesteld na zijn wissel tegen Willem II, toen hij de trainer om uitleg wilde vragen. Vond ik ook niet handig. Prompt was de teneur in de media en allerlei praatprogramma's: kijk nou wat je binnenhaalt."

Tannane

Een andere speler van Utrecht die de voorbije week negatief in het nieuws kwam, is Oussama Tannane. Na ontoelaatbare incidenten op het trainingsveld werd hij uit de selectie gezet. Hij heeft zijn laatste wedstrijd voor de Domstedelingen gespeeld. "Hij werkte hard, maar maakte geen connectie met het publiek. Tannane werd geregeld uitgefloten, het resulteerde in een opeenstapeling van frustraties. Die jongen wilde zo graag bepalend zijn op het veld. De twee incidenten binnen een week werden als grensoverschrijdend beschouwd, waardoor we moesten ingrijpen. Het voelt als een nederlaag dat Tannane niet is geslaagd bij Utrecht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen