Locadia en Pröpper met assists belangrijk bij bekerzege Brighton

6 februari 2019, 23:40   Bijgewerkt: 6 februari 2019, 23:53

Brighton & Hove Albion heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup. De Premier League-club had tegen West Bromwich Albion een verlenging nodig om de volgende bekerronde te bereiken. Daarin leverden Jürgen Locadia en Davy Pröpper een belangrijke bijdrage. Zij verzorgden allebei een assist waardoor Brighton met 1-3 won.

Het eerste duel tussen Brighton en West Brom, dat dit seizoen uitkomt in de Championship, eindigde in 0-0. In The Hawthorns werd daarom de replay gespeeld. Daarin nam de thuisploeg een kwartier voor tijd de leiding via Kyle Bartley. Dat was voor trainer Chris Hughton reden om Locadia - die rust kreeg - binnen de lijnen te brengen. Vlak daarna viel de 1-1 door een goal van Florin Andone, waardoor de beslissing pas in de verlenging viel.

Vlak voor de verlenging begon, werd ook Pröpper ingebracht. Met de Nederlanders binnen de lijnen kwam Brighton aan het einde van de eerste helft van de verlenging op voorsprong. Locadia bracht de bal voor de goal en gaf Glenn Murray een niet te missen kans. Diezelfde Murray maakte in minuut 117 aan alle twijfels een einde door ditmaal op aangeven van Pröpper te scoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen