Eerste Clásico in Spaans bekertoernooi eindigt onbeslist

6 februari 2019, 22:59   Bijgewerkt: 6 februari 2019, 23:18

De tweede El Clásico in Spanje van dit seizoen heeft geen winnaar opgeleverd. FC Barcelona en Real Madrid maakten er woensdagavond bij vlagen een aardige wedstrijd van, maar door goals van Lucas Vázquez en Malcom eindigde het eerste duel in het tweeluik van de halve finale van de Copa del Rey in 1-1. Over drie weken, op 27 februari, zal de tweede wedstrijd van de dubbel worden gespeeld.

Eerder dit seizoen had Barcelona in eigen huis nog gehakt gemaakt van Real Madrid. In oktober werd het in Camp Nou 5-1 voor de huidige koploper van La Liga. Dit betekende destijds het ontslag van trainer Julen Lopetegui bij Real Madrid. De laatste weken zijn de Madrilenen echter aan het opkrabbelen en dat was dinsdagavond te zien. Real Madrid schoot uit de startblokken en was aanvallend meteen gevaarlijk, ondanks dat aanvallers Gareth Bale en Marco Asensio op de bank begonnen. In plaats daarvan kreeg het Braziliaanse talent Vinícius Júnior speeltijd. Na vijf minuten stond hij aan de basis van de eerste kans van de wedstrijd door de bal terug te leggen op Toni Kroos, die hard uithaalde maar landgenoot Marc-André Ter Stegen zag redden.

Dat was te merken. De thuisploeg had moeite met het vinden van openingen, omdat Real Madrid na de voorsprong de ruimtes klein hield. Na iets minder dan een half uur volgde pas de eerste echte kans voor Barcelona toen Gerard Piqué over het doel van Keylor Navas kopte. Een paar minuten later raakte Ivan Rakitic met een kopbal de lat na een vrije trap van Malcom en tien minuten voor rust zag Luis Suárez dat Navas een geplaatste bal uit de hoek plukte. Real Madrid loerde ondertussen op de counter en was allesbehalve onder de indruk van het iets meer aandringende Barcelona. Real Madrid bleef de thuisploeg waar het kon onder druk zetten. De voorsprong bij rust was dan ook meer dan terecht.

De storm van het begin van het tweede bedrijf ging steeds meer liggen. De beste kans voor Real Madrid kwam tien minuten voor tijd toen Ter Stegen ver uit zijn doel kwam, maar het invaller Bale niet lukte de bal in het doel te schuiven. Barcelona werd helemaal niet meer gevaarlijk. Real Madrid was in de eerste helft beter, Barcelona in de tweede en daardoor is de 1-1 een logische uitslag. Op woensdag 27 februari wordt in Estadio Santiago Bernabéu in Madrid duidelijk wie van de twee grootmachten de finale van het bekertoernooi gaat bereiken, dan staat namelijk de return op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen