Klaassen: "Alleen Schalke 04 - Ajax was een gekker duel"

6 februari 2019, 22:10

Davy Klaassen plaatste zich dinsdagavond met Werder Bremen op spectaculaire wijze voor de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. De club van de Nederlandse middenvelder kwam op bezoek bij Borussia Dortmund in verlenging twee keer terug van een achterstand en won uiteindelijk na een strafschoppenserie. Slechts één keer maakte Klaassen een gekker duel mee.

Dat was Schalke 04 - Ajax, onder Peter Bosz, in de Europa League. Na een 2-0 zege in Amsterdam kwam Ajax in de returnwedstrijd in Gelsenkirchen in de verlenging met 3-0 achter. De ploeg van Bosz speelde toen ook met een man minder omdat Joël Veltman tien minuten voor tijd was weggestuurd. Door doelpunten van Nick Viergever en Amin Younes eindigde de wedstrijd in 3-2, waardoor Ajax alsnog de halve finale van de Europa league bereikte.

"We stonden door een rode kaart met een man minder, waren al dood en begraven, maar flikten het toch. Dortmund-Werder staat met stip op twee", vertelt Klaassen aan De Telegraaf. De middenvelder schoot in de strafschoppenserie raak vanaf elf meter en had toen 'niet zo veel' last van druk. "Omdat Dortmund al twee penalty's had gemist. Ik wist van tevoren al wat ik zou doen en was vrij rustig."