Ajax-nieuweling Rasmussen wil de geschiedenisboeken in

6 februari 2019, 17:48

Hij is zeker niet de eerste, maar op dit moment wel de laatste Deense voetballer die een contract bij Ajax heeft getekend: Christian Rasmussen. De zestienjarige aanvaller heeft zijn toekomst verbonden aan de Amsterdamse club en komt komende zomer over FC Nordsjaelland. "Dit is een heel mooie dag voor mij", reageert Rasmussen via de officiële kanalen.

Rasmussen heeft voor een avontuur in Nederland gekozen omdat Ajax de naam heeft jonge spelers de kans te geven. "Ik denk dat ik iets kan toevoegen aan de club", aldus de Deen, die ervan houdt de bal aan de voet te hebben. "Ik heb een goed spelinzicht en ik ben vrij groot voor een zestienjarige. Vroeger scoorde ik meer, nu geef ik vaker assists en ben ik meer ondersteunend aan mijn teamgenoten."

In het verleden stonden al veel Denen onder contract in Amsterdam. Met Rasmus Kristensen, Lasse Schöne en Kasper Dolberg herbergt de hoofdmacht op dit moment drie Deense spelers. "Ik wil natuurlijk mijn team helpen en wil met mijn naam de geschiedenisboeken in zodat de fans en spelers me zullen onthouden om iets bijzonders wat ik heb gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen