Feyenoord niet akkoord met boete en duel zonder publiek in Vak S

Feyenoord niet akkoord met boete en duel zonder publiek in Vak S

6 februari 2019 – Feyenoord heeft een voorstel van de aanklager betaald voetbal níet geaccepteerd: de club heeft vanwege het afsteken van vuurwerk door de eigen fans in het thuisduel met PSV (2-1 winst) naast een boete van vijftienduizend euro namelijk ook een wedstrijd opgelegd gekregen zónder publiek in Vak S. Volgens de Stadionclub is die straf te zwaar en daarom laat het de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie. Daarnaast is de aanklager ook een onderzoek gestart naar het afsteken van vuurwerk in het duel tegen Ajax.Dat laten de Rotterdammers weten op de clubsite. 'Feyenoord kan helaas niet ontkennen dat, ondanks controles op het meenemen van vuurwerk, vele oproepen in het verleden dit vooral niet te doen en ondanks het nadrukkelijk waarschuwen voor deze sancties, er toch supporters in het betreffende vak zitten die het afsteken van fakkels en vuurwerk nodig vonden', schrijft het in een statement.

Desondanks gaat Feyenoord wel in beroep tegen de staf. 'Omdat de club van mening is dat zij vele maatregelen heeft genomen tegen vuurwerk en de straf buitenproportioneel is, aangezien vele supporters die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad nu gestraft dreigen te worden doordat een klein deel van de aanwezigen zich niet aan de regels houdt.' Het duel dat zonder publiek in Vak S, waar de harde kern van de Rotterdammers zitten in De Kuip, gespeeld moet worden, zou tegen Willem II zijn op 16 maart 2019 in de Eredivisie.

Meer straf
Daarnaast moet Feyenoord ook nog eens vrezen voor meer straf. De club heeft gehoord dat de aanklager een onderzoek is gestart naar het vuurwerk dat tijdens De Klassieker tegen Ajax werd afgestoken. Die affaire zal ze in deze strafzaak niet helpen. 'Feyenoord doet dan ook opnieuw nadrukkelijk een oproep aan supporters zich in de toekomst nu echt te onthouden van het afsteken van vuurwerk en elkaar daar ook op aan te spreken', laat de club weten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019