Anderlecht ontkent miljoenenclaim van voorzitter Coucke

6 februari 2019, 11:35   Bijgewerkt: 6 februari 2019, 14:49

Anderlecht heeft woensdag in een officieel statement gereageerd op eerdere geruchten in de Belgische media. Volgens de topclub is het onjuist dat voorzitter Marc Coucke, hij kocht ruim een jaar geleden 74 procent van de aandelen van de club, een schadeclaim heeft neergelegd bij Anderlecht. De preses zou onder meer zijn geschrokken van de onverwachte clausules in de spelerscontracten. Maar dat is onjuist, volgens de club.

Ook zou Anderlecht 45 miljoen euro schuld hebben en in het eerste jaar onder Coucke 6,4 miljoen euro verlies draaien. Ook zou in het contract van middenvelder Adrien Trebel een afkoopsom van slechts zes in plaats van tien miljoen euro hebben gestaan. Daarom zou Coucke een schadeclaim hebben gestuurd naar alle mensen van wie hij aandelen kocht: hij eist 2.500 euro per aandeel terug, wat neerkomt op zo'n vier miljoen euro in totaal.

'De aandeelhouders van RSC Anderlecht betreuren het nieuws dat vanochtend in de pers verscheen over het aandelenbezit. Eerst en vooral is er geen sprake van een claim', staat te lezen in het statement. Wel wordt er gesproken met de verkopende aandeelhouders, zo laat Anderlecht weten.

'Deze discussies vindt plaats in een constructieve en positieve sfeer. Beide partijen zijn reeds overeengekomen om dit te regelen in een commerciële transactie van ongeveer 3 miljoen euro, waardoor elke mogelijkheid van beroep wordt uitgesloten in de toekomst. In geval van een eventuele correctie van de waardering zal het bedrag door Alychlo (de maatschappij van Coucke, red.) aan RSC Anderlecht worden betaald, waardoor het kapitaal van de club wordt versterkt.'

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen