'Gio' kan wisselvalligheid van Feyenoord niet verklaren

'Gio' kan wisselvalligheid van Feyenoord niet verklaren

6 februari 2019 – Giovanni van Bronckhorst heeft geen verklaring waarom Feyenoord dit seizoen zo wisselvallig presteert. Zo zit er bijvoorbeeld een groot verschil tussen uit- en thuisduels. In De Kuip lijkt de ploeg van iedereen te kunnen winnen, maar op basis van wedstrijden buiten het eigen stadion verloopt het zeer moeizaam voor de Rotterdammers. In de Eredivisie staan ze op basis van uitduels op de achtste plek. "Als je de uitresultaten ziet, is het structureel."Dat zei hij over de nederlaag op bezoek bij Excelsior (2-1), wat volgens hem dan ook geen incident meer is. "Het was moeizaam om er mee om te gaan. Hoe hebben we de wedstrijd zo uit handen kunnen geven?", was een van de vragen die de coach zichzelf stelde. "Je zoekt naar antwoorden. Je gaat een aantal dagen terug: voorbereiding, bespreking, wedstrijd. Je krijgt zo wel wat antwoorden, maar niet alle."

Een specifieke reden voor de wisselvalligheid heeft Van Bronckhorst niet. "De wisselvalligheid is er wel vaker dan normaal. We hebben heel veel goede wedstrijden had, maar ook heel veel mindere. En dat het spel ook niet goed was in die wedstrijden... We moeten er naar toe dat we het niveau dat we kúnnen halen, ook vasthouden. En niet meer dat we ver terugvallen na een goede wedstrijd. Voor een club als Feyenoord mag dat niet."

Werkwijze
Hoewel het dus tegenvalt in Rotterdam-Zuid dit seizoen, gaat Van Bronckhorst zijn werkwijze niet rigoreus veranderen. "Ik ben al een paar keer uit dit soort situaties gekomen door rustig te blijven. Wel moet je de dingen benoemen die niet goed gaan en de spelers daarop aanspreken. Dat hebben we gedaan. Maar het enige dat we nu moeten doen, is er staan tegen De Graafschap."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019

  3. zondag 15 september 2019