Interim-baas Roozemond wil (financiële) rust binnen Heerenveen

6 februari 2019, 08:48

SC Heerenveen heeft Cees Roozemond in elk geval voor de komende maand als de nieuwe baas. De oud-voorzitter van het stichtingbestuur is naar voren gekomen om de boel (tijdelijk) over te nemen van de vertrokken Luuc Eisenga. Zijn belangrijkste taak? "De problemen op korte termijn hebben we opgelost. Verder wil ik zorgen voor rust, vertrouwen en continuïteit én het operationele tekort binnen de perken houden."

Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. Dinsdagavond werd bekend dat de Friese club [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345581/heerenveen-leende-geld-om-loon-te-kunnen-betalen/,_blank,geld moest lenen om de salarissen] te kunnen ophoesten. "We kregen in juni de cijfers. Een tekort van bijna 6 miljoen. Dan schrik je. We compenseerden weliswaar met de verkoop van spelers, maar dat kan niet ieder jaar. Zonder transferinkomsten hadden we het nog maar twee jaar volgehouden", duidt Roozemond de financiële zorgen.

Roozemond zal voorlopig sturing geven aan SC Heerenveen en doet dat niet direct op zijn eigen voorspraak. "Ik kreeg het verzoek van mijn collega's in de rvc en het stichtingsbestuur om waar te nemen", legt hij uit. "Want er is bijna niets moeilijker dan vechten tegen beeldvorming. Ik wilde dan ook unaniem door hen gesteund worden. Ik merkte dat ik draagvlak had."

Clubiconen

Verder werd Roozemond ook gevraagd of de iconen rond de club, onder wie Foppe de Haan en Riemer van der Velde, gehoord gaan worden in de komende periode. "Alle adviezen zijn welkom. We moeten samen de schouders eronder zetten", verzekert Roozemond. "Er is wel een verschil tussen een goedbedoeld en een dwingend advies. We moeten niet in kampen gaan denken. Als we elkaar daarin kunnen vinden, dan hebben we een mooie slag geslagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen