Kuyt: "Nog geen scenario om coach te zijn bij Feyenoord"

Kuyt: "Nog geen scenario om coach te zijn bij Feyenoord"

6 februari 2019 – Hoewel Martin van Geel uitsprak dat ervaring en status twee heel belangrijke kenmerken zijn voor de nieuwe trainer van Feyenoord, lijkt iedereen er van overtuigd dat zodra Dirk Kuyt zijn diploma heeft gehaald, het niet lang meer zal duren voordat de oud-profvoetballer hoofdcoach wordt in Rotterdam-Zuid. Zelf is hij echter nog niet met die stap bezig. "Zo'n vastomlijnd scenario ligt er absoluut niet. Je weet toch nooit hoe het loopt in voetbal."Dat vertelt hij tegenover De Volkskrant over de geruchten dat hij in 2020 de nieuwe trainer wordt in De Kuip. Dick Advocaat zou de absolute topkandidaat zijn om tot die tijd scepter te zwaaien bij Feyenoord. "Ik vind het trainersvak hartstikke leuk. Hoofdtrainer zijn nog leuker. Bezig zijn met die jongens, hoe je ze beter kunt maken, hoe je ze moet benaderen, nadenken over tactiek, trainingen leiden; geweldig", vertelt Kuyt, die momenteel Feyenoord Onder 19 onder zijn hoede heeft. "Maar ik zit nog in een leertraject."

Drie jaar had Kuyt uitgetrokken om hoofdtrainer te worden, waarvan er inmiddels bijna twee zijn verstreken. In dat laatste jaar moet hij zijn diploma halen en wil hij het goed doen met de jeugdploegen in Rotterdam. "Ik wil de jeugd goed leren kennen, precies weten wie wie is, wat hij kan, wat er nog aan schort", aldus de voormalig aanvaller. Volgens Kuyt ligt de toekomst van de Rotterdammers namelijk bij de talenten in de jeugdopleiding.

En of hij op korte termijn trainer wordt van die spelers bij het eerste? "Het is niet zo dat het absoluut over anderhalf jaar zover moet zijn. Misschien duurt dat nog twee of drie jaar, ik heb geen haast, hoor. Ik wil wel over een jaar dat diploma hebben. Zodat ik er sta als Feyenoord me nodig heeft."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019