Bosz blameert zich met Bayer Leverkusen in bekertoernooi

5 februari 2019, 20:26   Bijgewerkt: 5 februari 2019, 20:42

Bayer Leverkusen is drie dagen na de stunt tegen Bayern München van zijn roze wolk gedonderd. In de achtste finale van het Duitse bekertoernooi blameerde de ploeg van trainer Peter Bosz zich dinsdagavond tegen 1. FC Heidenheim. Leverkusen kwam in Heidenheim nog wel op voorsprong, maar ging uiteindelijk met 2-1 onderuit tegen de nummer zes van de 2. Bundesliga.

Het feest was groot in Leverkusen na de overwinning op Bayern München, dat met 3-1 aan de broek kreeg. Tegen Heidenheim, één van de minst sterke overgebleven teams in de DFB-Pokal, wilde de ploeg van Bosz de knappe competitiezege een goed vervolg geven. Leverkusen trad in Heidenheim aan zonder bijvoorbeeld Karim Bellarabi, Kevin Volland en Jonathan aan - zij startten nog wel tegen Bayern.

Ondanks het ontbreken van het trio kwam Leverkusen vlak voor rust op 0-1 door een doelpunt van Julian Brandt. Zijn goal werd vroeg in de tweede helft ongedaan gemaakt door Nikola Dovedan. Vlak nadat Bosz Bellarabi en Volland binnen de lijnen had gebracht, kwam Heidenheim op voorsprong. Maurice Hulthaup schoot de 2-1 binnen en bezorgde zijn team daarmee een ticket voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

Het Leverkusen van Bosz kan zich na de pijnlijke uitschakeling in de beker nog richten op het vervolg van de Bundesliga en de Europa League. In de Bundesliga bezet de Duitse formatie de zevende plaats. In de eerste ronde van de knock-outfase van het Europese toernooi is FK Krasnodar de tegenstander.

Van Drongelen bekert verder

Een mindere avond voor Bosz, maar een mooie avond voor Rick van Drongelen. Hij bereikte met Hamburger SV ten koste van het FC Nürnberg van Virgil Misidjan de kwartfinale van de Duitse beker. HSV, dat bovenaan staat in de 2. Bundesliga, won door een doelpunt van Berkay Özcan met 1-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen