FC Utrecht
1 – 2
VVV-Venlo

Pot denkt dat Feyenoord er goed aan doet Advocaat aan te stellen

Pot denkt dat Feyenoord er goed aan doet Advocaat aan te stellen

5 februari 2019 – Dick Advocaat lijkt de nieuwe trainer van Feyenoord te worden. Dat is volgens Cor Pot een verstandige keuze van de Rotterdammers. De oud-voetballer werkte als assistent bij Zenit St. Petersburg, Fenerbahçe en Sparta Rotterdam onder de huidige hoofdtrainer van FC Utrecht."Als tijdelijke trainer is Advocaat een gouden zet, omdat hij op korte termijn een elftal naar zijn hand kan zetten. Hij weet spelers te motiveren. Hij is altijd zichzelf, een vrij driftig mannetje dat geen gelanterfant accepteert", aldus Pot tegenover RTV Rijnmond.

Advocaat kon het nieuws dat hij aan de slag gaat in Rotterdam bevestigen noch ontkennen. "Ik heb Dick al even over Feyenoord gesproken. Ik heb toen tegen hem gezegd dat hij wel goed moet kijken wat hij doet. Van Persie is de beste speler die ze hebben. Als hij er niet bij was geweest, had Feyenoord gewoon in de middenmoot gestaan, bij wijze van spreken."

Bij zijn laatste clubs heeft Advocaat weinig succes weten te boeken. "Bij Sparta was de Wet van Murphy van toepassing. We hadden zoveel blessures en schorsingen en later de VAR tegen Emmen. Onze aankopen waren niet goed, niet goed genoeg", zegt Pot daarover.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019