Allardyce haalt uit naar Everton: "Het is gewoon gestoord"

5 februari 2019, 13:22

Sam Allardyce heeft in Engeland van zich doen spreken. De ervaren trainer vertrok in de zomer bij Everton nadat hij de club weer op de rails kreeg na het vertrek van Ronald Koeman. Het grootste punt van kritiek op hem was dat Everton niet aantrekkelijk speelde en daarover is de Engelsman woest.

In gesprek met FOX Sports bijt de ontslagen Allardyce van zich af. Hij kan zich niet vinden in de kritiek op zijn speelstijl met Everton .'Iedereen praatte elkaar na: "De stijl van Sam Allardyce is onvoldoende, hij speelt niet op de juiste manier." Dat gepraat levert mij grote problemen op, omdat mensen het geloven. Ze geloven de leugens en de onzinnige opmerkingen. Dat gebeurt soms in het voetbal. Zo'n beeld ontstaat door uitspraken van andere managers en journalisten en dat beeld blijft heel lang hangen, daar kom je dan niet meer vanaf."

"Het type voetbal dat ik Everton liet spelen was in de ogen van de fans niet attractief genoeg", vervolgt de coach. "Daar ben ik het wel mee eens, maar ik moest Everton weghouden bij de degradatiezone. Als zij mij een nieuw team hadden laten bouwen met honderd miljoen pond, dan was ik veel aanvallender en creatiever voetbal gaan spelen en was ik hopelijk veel hoger geëindigd dan plek acht."

"Over Koeman werd gezegd dat hij wel de juiste stijl speelde, maar hij werd ontslagen door de resultaten. Dat gold ook voor Roberto Martínez. Ik werd ontslagen door de manier van voetballen. Als ik ontslagen was vanwege de slechte resultaten, had ik dat geaccepteerd. Maar ontslagen worden na een achtste plaats slaat nergens op. Het is gestoord", zegt Allardyce, die sinds zijn vertrek bij Everton werkeloos is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen