Jordi Cruijff: succes van Solskjaer is puur mentale kwestie

5 februari 2019, 11:31

Het blijft opmerkelijk: sinds Ole Gunnar Solskjaer de baan van José Mourinho heeft overgenomen, loopt het ineens als een trein bij Manchester United. Volgens Jordi Cruijff heeft het succes van de Noorse trainer puur te maken met het feit dat de spelers er mentaal nu anders in staan.

Sinds de Noor de trainer is van United, heeft de ploeg 22 punten gepakt in 8 duels. Onder Mourinho werden er slechts 26 punten in 17 wedstrijden gegrepen. "Al na twee, drie dagen was er succes zonder dat Solskjaer een training had gedaan", zegt Cruijff tegen de BBC. De Nederlander kwam in 1996 tegelijkertijd met Solskjaer bij United en kent de Noor dus goed.

"Zijn werk is nu meer mentaal. Hij praat met spelers en drukt op de juiste knoppen", zegt de zoon van Johan Cruijff, die momenteel bij Chongqing Lifan werkt. "De kwaliteit is er wel in de ploeg. Hij heeft ervoor gezorgd dat het in hun hoofden weer goed zit en slaat af en toe een arm om ze heen. De spelers hadden iemand nodig die er positief in staat. Als spelers blokkeren, kunnen ze geen kwaliteit leveren. Dit geeft wel aan hoe belangrijk de mentale staat van spelers is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen