Krul: "Norwich City maakt alles waar wat ze hebben beloofd"

5 februari 2019, 09:51

Tim Krul (30) staat weer met plezier te keepen. Na zijn kruisbandblessure in 2015 was de doelman (op archiefbeeld) zoekende. Periodes bij Ajax, AZ en Brighton & Hove Albion verliepen om verschillende redenen anders dan verwacht en Newcastle United had hem niet meer nodig. Norwich City pikte hem in juli op en dat heeft Krul goed gedaan.

De Haagse sluitpost keepte alle wedstrijden voor Norwich City, dat bovenaan staat in het Championship. The Cannaries namen hem in de zomer transfervrij over van Brighton & Albion Hove, waar Krul de concurrentiestrijd verloor van Matthew Ryan. "Hij werd later ook uitgeroepen tot Brighton-speler van het Seizoen", vertelt Krul in De Telegraaf. "De manager, Chris Hughton, zei mij toen: 'Tim, jij hoort geen nummer twee te zijn. Je bent dertig jaar en moet gewoon lekker gaan spelen'. Norwich heeft mij die kans gegeven en maakt tot nu toe alles waar wat ze aan het begin van het seizoen hebben beloofd."

Krul zat eerder bij Ajax in dezelfde situatie. Daar moest hij André Onana voor zich dulden. "Daarna ging ik naar AZ, maar dat is helaas niet helemaal geworden wat ik ervan gehoopt had", doelt hij op de verloren bekerfinale in 2017 en de pijnlijke uitschakeling in Europa door Olympique Lyon (7-1). In zijn AZ-tijd kwam Krul in vier maanden tijd wel tot 22 wedstrijden. "Dat zijn heel belangrijke stappen geweest en ik ben John van den Brom en Max Huiberts (AZ-coach en directeur, red.) erg dankbaar dat ze mij dat podium gaven."

In de periodes bij Ajax en AZ was Krul eigendom van Newcastle United. Toen hij terugkeerde bij The Magpies, maar Rafael Benitez had hem daar niet meer nodig. "Daar wil ik het niet meer over hebben. Het waren twaalf fantastische jaren bij Newcastle. Ik heb er zestien managers overleefd en als er dan één trainer is die liever zijn eigen Spaanse keeper wil opstellen, dan is dat maar zo. Ik ben eerlijk gezegd blij dat ik ook de overstap heb gemaakt naar andere clubs, want daardoor heb ik het plezier bij Norwich teruggevonden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen