Hake na verrassend verlies Cambuur: "Het was verbijsterend"

5 februari 2019, 09:05

SC Cambuur had maandag de kans om goede zaken te doen in de strijd om een ticket voor de nacompetitie. De Leeuwarders gingen echter af op bezoek bij hekkensluiter Jong AZ: 2-1. Trainer René Hake spreekt van een onbegrijpelijke nederlaag.

Cambuur kwam in de eerste helft al op een 2-0 achterstand en maakte dat niet meer goed. "Ik denk dat elk woord teveel is", begint Hake zijn verhaal bij Omrop Fryslan. "Het was verbijsterend. Ik begrijp hier helemaal niets van." De coach zag dat zijn ploeg meteen slecht in de wedstrijd zat. "Het was sloom. Traag. Weinig loopacties. Dan krijg je veel breedteballen. En dat wordt genadeloos afgestraft. AZ is een ploeg die het spel heel klein en compact wil houden. Als je dan zo snel een goal tegen krijgt, dan help je jezelf zwaar in de problemen."

Aanvoerder Robbert Schilder is teleurgesteld in zijn ploeg. "Laten we eerlijk zijn, we moeten zo'n jonge ploeg gewoon aan kunnen", vindt de verdediger. Als dat niet lukt, dan is dat gewoon teleurstellend. We kwamen er helemaal niet doorheen. We hadden weinig diepgang, we waren niet creatief, en slap in de duels. Het is heel moeilijk om dat in het veld te veranderen. Je moet creatief zijn, ook lopen zonder de bal, om ruimte te maken. Dat gebeurde niet."

Cambuur staat elfde in de Eerste Divisie. Het verloor dit kalenderjaar nog niet, maar won ook pas één keer. Dat was uit bij Helmond Sport (0-1).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen