'Advocaat op pole-position voor trainerschap Feyenoord'

'Advocaat op pole-position voor trainerschap Feyenoord'

5 februari 2019 – Alles wijst erop dat Dick Advocaat de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord gaat worden. De inmiddels 71-jarige coach uit Den Haag is de enige echte kandidaat om Giovanni van Bronckhorst op te volgen. Voetbal International stelt dat de ervaren oefenmeester op korte termijn de knoop zal doorhakken.Advocaat vertrekt na dit seizoen bij FC Utrecht en heeft dus in de zomer de handen vrij. Vanaf het moment dat Van Bronckhorst liet weten na dit seizoen te stoppen bij Feyenoord, ging het vizier in Rotterdam op Advocaat. Technisch directeur Martin van Geel heeft niet eens met andere coaches gesproken. Volgens VI heeft Advocaat wel oren naar een dienstverband in De Kuip, maar wil hij nog wel weten wat de mogelijkheden zijn. De verwachting is dat er snel duidelijkheid zal komen.

Advocaat was in 2016 al betrokken bij Feyenoord, waar hij destijds de toen onervaren Van Bronckhorst van advies verzag. De zeer ervaren hoofdtrainer werkte in Nederland als trainer eerder al wel bij Haarlem, PSV, AZ, Sparta Rotterdam en dus Utrecht. Ook was hij bondscoach van Oranje.

Omdat assistenten Jean-Paul van Gastel en Denny Landzaat een doorlopende verbintenis hebben, zal de rest van de staf van Feyenoord behoorlijk intact blijven. De kans is aanwezig dat Dirk Kuyt, op parttime-basis, een rol gaat krijgen bij het eerste elftal.

Lees ook: Advocaat over Feyenoord: "Ik bevestig het niet en ontken het niet"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019