Heraclied Hardeveld na jaar blessureleed terug: "Het voelde goed"

Heraclied Hardeveld na jaar blessureleed terug: "Het voelde goed"

4 februari 2019 – Voor het eerst in bijna een jaar tijd heeft Jeff Hardeveld minuten gemaakt in het shirt van Heracles Almelo. Na een zware knieblessure deed de verdediger twintig minuten mee met het tweede elftal van de Heraclieden, dat met 1-0 te sterk was voor De Graafschap 2.In samenspraak met de medische staf werd afgesproken dat Hardeveld twintig minuten zou mogen meedoen. Daar was onfortuinlijke verdediger maar wat blij mee, na alle pech van het afgelopen jaar. Het noodlot sloeg bijna een jaar geleden toe, tijdens de uitwedstrijd bij NAC Breda. "Ik hoorde het knakken. Heb daarna zelfs nog een paar minuten doorgespeeld, maar in mijn achterhoofd wist ik al dat ik er weer een jaar uit zou liggen", vertelt hij op de website van zijn club.

Samen met onder meer Joël Veltman revalideerde Hardeveld in Zeist. Vooral de eerste maanden vielen Hardeveld, ondanks de 'positieve sfeer', zwaar tijdens zijn herstel. Vooral de periode toen hij op krukken liep was heftig, erkent hij. "Je mag niet autorijden en bent afhankelijk van anderen. Iedereen doet het met de beste bedoelingen, heeft het beste met je voor. En toch voel je je daar niet prettig bij. Je bent gewend om op jezelf te wonen. Dan is het moeilijk om dat uit handen te geven."

Nu is hij echter weer terug op het veld. Hardeveld is tevreden over zijn twintigtal minuten met het tweede. "Het voelde goed. Ik had geen last, zat alleen hoog in mijn adem. Dat zal misschien ook met de spanning te maken hebben gehad. Nu is het afwachten hoe het lichaam reageert, om vervolgens langzaam richting de negentig minuten te gaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019