De Jong koos niet voor het geld: "Dan hadden we verloren"

4 februari 2019, 17:27   Bijgewerkt: 4 februari 2019, 18:27

Jordi Mestre, vicevoorzitter van FC Barcelona, heeft kenbaar gemaakt dat het een hele klus was om Frenkie de Jong te laten tekenen bij de Catalanen. Volgens Mestre heeft de koploper van La Liga niet de financiële middelen die Paris Saint-Germian en Manchester City wel tot hun beschikking hebben.

In een interview met SPORT legt Mestre uit hoe moeilijk het was om De Jong voor Barça te laten kiezen. "Ondanks dat De Jong ons altijd vertelde dat hij bij Barcelona wilde spelen, is het zo dat aanbiedingen van andere clubs hem hebben doen twijfelen. Dat is normaal, aangezien hij mens is. Als het alleen om het geld was gegaan, had De Jong niet voor Barcelona getekend. Dan hadden we verloren. Daarom kan ik nu met trots zeggen dat het halen van De Jong een groot succes is voor de hele club."

Mede dankzij de aanwezigheid van Lionel Messi, het voetbal in Spanje en de huidige spelersgroep van de lijstaanvoerder, koos De Jong volgens Mestre voor zijn club. "Bij Barcelona kunnen wij in financieel opzicht niet wedijveren met Paris Saint-Germain of Manchester City. Wij hebben andere argumenten nodig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen