Ajax deed gedegen onderzoek naar hulpverlening aan Nouri

4 februari 2019, 15:19

Volgens Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Ajax 'gedegen onderzoek' gedaan naar de medische hulpverlenging aan Abdelhak Nouri. Ajax-directeur Edwin van der Sar erkende afgelopen zomer dat Nouri geen adequate medische hulp kreeg toen hij in elkaar zakte op het veld. Daarom vroeg de IGJ aan Ajax om een calamiteitenonderzoek uit te voeren.

"Wij hebben de rapportage beoordeeld. Wij zijn van oordeel dat Ajax gedegen onderzoek heeft laten uitvoeren. Ajax heeft het onderzoek voortvarend aangepakt, ondanks het gebrek aan ervaring met calamiteitenonderzoek in de zorg", laat een woordvoerder van de inspectie weten aan Medisch Contact. "Ajax heeft op basis van het calamiteitenonderzoek verbetermaatregelen getroffen. De verbetermaatregelen zijn op het niveau van de organisatie, nationaal en internationaal."

Doel van het calamiteitenonderzoek is herhaling voorkomen en lering te trekken uit de gang van zaken. "Wij hebben Ajax gevraagd dat aspect nog wat beter aan te pakken. Wij hebben er vertrouwen in dat Ajax dat zal doen", aldus de IGJ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen