FC Utrecht
0 – 2
VVV-Venlo

ErediVisie: Advocaat van de duivel, Ihattaren, Neres en kunstgras

ErediVisie: Advocaat van de duivel, Ihattaren, Neres en kunstgras

4 februari 2019 – Na de winterstop waren het roerige weken voor Ajax en PSV, maar de kop van de Eredivisie pakte de draad van voor de jaarwisseling weer op met ruime zeges. Dat was mede te danken aan uitstekende invalbeurten van David Neres en Mohammed Ihattaren. Verder ging Feyenoord weer onderuit op kunstgras, speelde Dick de Advocaat van de duivel en was het een zware avond voor FC Emmen. Zoals Youssef El Jebli tegen concurrent NAC Breda knallen we door het afgelopen weekend in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.David Neres als invaller effectief
Wie de statistieken van David Neres tegen het licht houdt, komt tot een bijzondere constatering. De Braziliaan begon dit seizoen tien keer in de basis en was daarin betrokken bij vijf doelpunten (één goal, vier assists). Maar in zijn acht invalbeurten, had Neres een aandeel bij liefst zeven goals (twee goals, vijf assists). In de laatste zes duels kwam de aanvaller als invaller binnen de lijnen en droeg daar aan zes treffers bij. Iedere 37 minuten was hij daarbij betrokken bij een treffer: zo effectief is geen enkele Ajacied. Is het tijd voor een basisplaats? Als je de statistieken mag geloven, is het dus beter van niet.

Feyenoord geen succes op kunstgras
Dat Feyenoord zondagmiddag op bezoek bij Excelsior onderuit ging, was gezien de uitslag van een week eerder tegen Ajax enorm verrassend. Maar wie dieper in de prestaties van de Rotterdammers op kunstgras duikt, kan het eigenlijk géén verrassing noemen. Sowieso presteert Feyenoord matig in uitduel (4x verlies, 3x gelijk en 3x winst), maar op een neppe mat is het helemaal bijzonder zwak. In de laatste vijftien duels werd er slechts zesmaal gewonnen (5x verlies, 4x gelijk). Dit seizoen werd er alleen gewonnen op een kunstgrasmat op bezoek bij Heracles Almelo (0-2): ongetwijfeld kijkt Van Bronckhorst niet bepaald uit naar het uitduel met VVV-Venlo, het laatste duel op ku(ns)tgras dit seizoen.

Mohammed Ihattaren
Waar vrijwel iedereen in Eindhoven sprak over de falende Donyell Malen (hij maakte in de eerste helft meer overtredingen dan elke andere speler op het veld) of het Eindhovens talent Gody Gakpo die scoorde en een assist gaf, deed de zestienjarige (!) Ihattaren ook de mooiste dingen op het veld. Hij deed ruim twintig minuten mee bij de ploeg van Mark van Bommel en creëerde in die tijd liefst vijf kansen voor zijn ploeg. Dat is meer dan elke andere speler op het veld in het hele duel. Dat belooft nog wat voor de toekomst van dit mega-talent.

Advocaat van de duivel
Dick Advocaat was ziedend. Op alles en iedereen. Op scheidsrechter Björn Kuipers. Op de VAR. Op de vierde man. Iedereen moest het ontgelden, behalve Riechedly Bazoer. De middenvelder, die zich vorige week beklaagde over zijn snelle wissel, gaf de vierde man een duw na het duel met PEC Zwolle. De coach van FC Utrecht nam het echter op voor zijn 'emotionele' pupil. Zou hij hetzelfde hebben gereageerd als Bazoer hem een duw had gegeven na zijn wissel vorige week? De ervaren coach speelde de Advocaat van de duivel afgelopen weekend...

Een zware avond voor FC Emmen
Dick Lukkien is dit seizoen met zijn ploeg een van de verrassingen van de Eredivisie, maar bevindt zich na de 5-0 nederlaag toch weer gewoon op de zestiende plek. In het hol van (Michael) De Leeuw ging Emmen volledig het (Henk) Bos in Alkmaar. Na de 1-4 van in Drenthe zou je zeggen dat Emmen wist met welke (Glenn) Bijl ze moesten hakken, maar de ploeg was duidelijk niet (Kjell) Scherpen. Het was AZ dat de (Gersom) Klok sloeg en zo slim was als (Robbert) de Vos. Emmen kreeg weinig voor de (Nick) Bakker. Lukkien kon dan ook niets anders dan zijn gal (Sven) Braken en in Alkmaar ging na de 5-0 overwinning logischerwijs de (Peter van de) Vlag uit.

En dan nog even dit...

Honderd keer Luuk de Jong

2x El Jebli

65+ in Doetinchem

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 25 augustus 2019

  2. zaterdag 24 augustus 2019