Heerenveen-'verdediger' Hornkamp tevreden na debuut als back

4 februari 2019, 09:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jizz Hornkamp werd in de afgelopen maanden van spits omgeturnd tot rechtsback. Op de website van sc Heerenveen verscheen tijdens de winterstop plots het bericht dat hij per heden gebruikt zou worden in de verdediging en tegen Vitesse was het dan eindelijk zo ver: de twintigjarige voetballer kende een prima debuut. "Het ging wel aardig, maar uiteindelijk scoort Linssen wel", blijft hij kritisch.

Dat vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. Hornkamp voelt zich niet langer een aanvaller. "En inmiddels bén ik ook verdediger. De trainer kwam afgelopen donderdag tijdens een positiespel naar me toe. Vroeg of ik er klaar voor was. 'Natuurlijk, al een halfjaartje', antwoordde ik. Daar moest hij wel om lachen. Ik heb hier de afgelopen weken alleen maar op gehoopt. En toen die kans kwam, was ik er enorm blij mee."

Wel moest hij na een uur voetballen naar de kant. "Ik wilde doorspelen. Alleen stel dat ik nóg een keer mijn man liet lopen en het 3-1 was geworden... Voor het team was het beter dat ik werd gewisseld. En voor mijn eigen gezondheid misschien ook." Sherel Floranus was normaliter de vaste keuze rechtsachter van trainer Jan Olde Riekerink, maar hij maakte in de laatste duels geen sterke indruk.

Lees ook: Heerenveen laat Hornkamp omturnen van spits naar rechtsback

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen