Van Hanegem: "Feyenoorders 'altijd maar bezig' met Ajax"

Van Hanegem: "Feyenoorders 'altijd maar bezig' met Ajax"

4 februari 2019 – Willem van Hanegem is boos op Feyenoord en volgens hem moet er nu echt iets gaan veranderen in Rotterdam-Zuid. Na de historische overwinning op Ajax volgde zondagmiddag een dramatische nederlaag tegen Excelsior. Volgens De Kromme zijn de Feyenoorders veel te veel bezig met de rivaal uit Amsterdam. "Als Ajax geen prijs wint, is het seizoen voor veel Rotterdammers al geslaagd."Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad, waarin hij flink stelling neemt tegen het huidige Feyenoord. "Vier punten uit de laatste vijf wedstrijden, maar voor veel Feyenoorders is het seizoen toch al geslaagd, want Ajax is een keertje verslagen", aldus Van Hanegem. "Altijd maar bezig zijn met een andere club en zelf zo vaak volledig door de bodem zakken, het is absurd."

Volgens Van Hanegem is opponent Excelsior een 'veredelde amateurclub', maar voetballen ze wel beter dan de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. En dus moet er iets goed anders. "De mensen die vorige week riepen dat alle criticasters op de technische staf terug moesten in hun mand, wil ik even niet meer horen. Bij dit Feyenoord is iets echt goed mis. Ik gaf al eerder aan dat het tijd is voor een frisse wind met nieuwe gezichten."

De Kromme denkt zeker niet dat Dick Advocaat daarvoor de juiste man is. Hij zou de keuze voor de ervaren coach zelfs 'armoedig' vinden. "Bijna net zo armoedig als het niveau gisteren. Ja, ik weet ook wel dat Ajax lekker wilde aanvallen en dat Feyenoord toen kon counteren. Reageren in plaats van dicteren. Maar Excelsior zette gisteren in de openingsfase ook vol druk. Om te voorkomen dat Feyenoord het goede gevoel van verleden week kon vasthouden. Dat lukte. Het leek nergens op bij Feyenoord."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019